16-06-2022 -

Op donderdag 16 juni om 10.00 uur start de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen van Theater ’t Mozaïek. Met klinkende namen als Pieter Derks, Joris Linssen, Nienke Plas, Stefano Keizers, Juf Roos, René Mioch, Roué Verveer en Diederik Jekel, waarvoor de kaartverkoop hard zal gaan. En met nieuwe activiteiten als pubquizzen met live-muziek, moordmysteries en een kunstroof, waarbij teams het opnemen tegen elkaar en theater op een heel andere manier beleven.

Ook nieuw zijn de jongerenvoorstellingen van Young Wijchen waarin identiteit en roots een grote rol spelen. Met Saman Amini’s Integratieplan (cabaret), Ruben Chi’s CONVEYdANCE (hiphop), Onias Landveld (spoken word/verteller) en Storytelling@ (singer-songwriter) zorgen zij alleen al voor grote variatie. Deze variatie is terug te zien in de groei van de genres dans en theater, onder het laatste valt toneel, komedie en verteltheater. En vaak zijn voorstellingen niet in één genre te benoemen, de categorie specials. Hieronder valt bijvoorbeeld de droogkomische magie van Steven Kazàn, het voetbalcollege van Wim Kieft en de zoektocht naar de gemiddelde Nederlander van Albert Klein Haneveld.

Wijchen zelf is goed vertegenwoordigd in dit programma. Bekende artiesten als Pieter Derks en LAKSHMI kwamen ooit uit Wijchen, nieuwe talenten én studenten Sandra Pham en Thijmen van der Leegte woonden er tot voor kort nog, het trio Puur zingt met liefde komt grotendeels uit Wijchen en laten we vooral Jo Toonen en onze eigen DJ André niet vergeten!

Maatschappelijke thema’s zijn een orde draad in het nieuwe programma, want het theater wil met dit programma graag midden in de samenleving staan. Themá als dementie, discriminatie, integratie en jezelf kunnen zijn komen o.a. voorbij in shows van Teun Toebes, Naeeda Aurangzeb, Mohammed Azaay en Abdelkader Benali.

De jongste theaterbezoekers krijgen diverse YouTube-favorieten te zien: Dirk Scheele, Juf Roos, Sterrin Smalbrugge en Koos&Moos komen naar Wijchen. Ook Pim en Pom komen in kleine setting peuters vermaken en zoals altijd zorgt het theater voor gezellige activiteiten rondom deze familievoorstellingen.

Het enthousiasme van het theater is ongekend en dit bericht is te kort om al het moois te noemen. Kijk dus vooral op www.mozaiekwijchen.nl voor het volledige programma. Iedereen die vijf of meer voorstellingen boekt krijgt in het komende seizoen nog een verrassing, wat dat precies is, wil Theater ’t Mozaïek echt niet vertellen. Net als de artiesten van het Nationaal Theaterweekend, daarmee ga je voorlopig nog op Blind Date.

« Terug