07-11-2018 -

Nijmeegs Amusements Orkest

Theatershow ‘Superstars’: het Nijmeegs Amusements Orkest

Het Nijmeegs Amusements Orkest (NAO) is een 27 koppig orkest met een bigbandbezetting (trompetten, trombones, saxofoons, ritme-sectie), maar aangevuld met klarinetten en dwarsfluiten. Ook worden er altijd vocalisten aan het orkest toegevoegd. Deze unieke combinatie zorgt voor een unieke sound. Het NAO is ontstaan in 1977 uit fanfare Ons Genoegen die in 1897 het licht al zag. In 2017 bestond de vereniging dus 120 jaar.

Sinds 1998 staat Louis van de Waarsenburg aan het muzikale roer van het NAO. Hij is daarnaast verantwoordelijk voor vrijwel alle arrangementen die het NAO tijdens haar shows ten gehore brengt. Al een aantal jaren geeft het NAO in november een Non Stop Music Show in ‘t Mozaïek, elk jaar met een ander thema. Zo zijn de afgelopen jaren al theatershows met als titel ‘Eurovisie Songfestival’, ‘Oer Hollands’ en “Night at the Movies’ de revue gepasseerd.

Dit jaar staat de show in het teken van ‘Superstars’. Grootheden, (inter)nationale beroemdheden of idolen die een groot publiek bereiken, immens populair zijn, die iedereen kent, soms zelfs geadoreerd worden en vaak een kenmerkende muziekstijl vertegenwoordigen.

Dit jaar neemt het NAO u in de non-stop muziekshow mee op een reis door het heelal van deze supersterren, een heelal dat zo groot is, dat het moeilijk was een keuze te maken. ’t Mozaïek in Wijchen is dit jaar de ‘Hall of Fame’ waarin de sterren aan u zullen worden gepresenteerd. U zult worden getrakteerd op bekende, maar ook minder bekende pareltjes uit de muziekgeschiedenis, bekend geworden door de Superstar die ze heeft gezongen of die het nummer wereldberoemd heeft gemaakt. Van Robbie Williams tot Elvis, van Sting to Aretha Franklin, een spectrum van veelzijdigheid trekt aan u voorbij.

Onze eigen sterren – de muzikanten van het NAO – zullen de sterren van de hemel spelen. Uiteraard is NAO’s eigen SuperSter Katja Lentjes erbij. Zij zal samen met de andere vocalisten Heleen van Maldegem, Han Zendman en Henk Hendriks de sterren laten stralen.

Laat u verrassen op deze muzikale wandeling over de ‘Walk of Fame’! Komt u ook?

Superstars, Nijmeegs Amusements Orkest, 23 en 24 november. Reserveren: www.nijmeegsamusementsorkest.nl of bij de VVV Wijchen.

« Terug