06-11-2018 -

Tai Chi Chuan

(originele Yang-stijl)

De oude Chinese bewegingskunst Tai Chi Chuan heeft zijn oorsprong in het taoïsme, de traditionele Chinese geneeskunde en de vechtkunst. Volgens de legende liet de taoïstische monnik Chang San-feng (12de eeuw) ze samensmelten tot een ‘zachte vechtkunst’.

In de Tai Chi-vorm leren we ons lichaam op een natuurlijke wijze te bewegen. Door een open en ontspannen lichaamshouding ontstaat een vrije stroom van vitale energie in het lichaam en ons zelfherstellend vermogen wordt aangesproken.

Deze manier van bewegen is mild en zeer toegankelijk voor een grote groep mensen.
Tai chi beoefenaars verbinden zich met elkaar in deze ontdekkingstocht, zonder enig voorbehoud over herkomst, religie, leeftijd of geaardheid.

In elke les (75 minuten) staan drie oefeningen centraal: (1) taoïstische meditatie & zelfmassage, (2) qigong en (3) het stapsgewijs leren van de Tai Chi-vorm. Alle oefeningen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en helpen ons bij het begrijpen van de levensenergie ‘qi’.

De lessen in Tai Chi Chuan bij ’t Mozaïek vinden plaats op de woensdagochtend in de danszaal. Op woensdag 15 januari 2020 is er een gratis proefles van 10:45 tot 12:00 uur en start er – bij voldoende animo – een nieuwe beginnerscursus op dat tijdstip, op woensdag 22 januari 2020.

Docent is Jan Willem Bot. Zijn school is onderdeel van de International Tai Chi Chuan Association. Voor informatie en aanmelden zie https://www.itcca.nl/nijmegen. Direct contact? Bel (06 5568 4774) of mail (janwillem.bot@gmail.com)

« Terug