Door bewust te kiezen voor een meer inclusieve en diverse programmering óp het podium willen we ook een meer divers publiek in de zaal genereren. Daarnaast willen we voorstellingen die maatschappelijke problemen aan de orde stellen een prominentere plek in de programmering geven waardoor deze bespreekbaar gemaakt worden. Dit kunnen thema’s zijn die bijvoorbeeld te maken hebben met wrijvingen tussen culturen, religies en verschil in welvaart. Op deze manier willen we ontmoetingen en verbindingen tussen mensen met een andere (culturele of sociale) achtergrond bevorderen en onze culturele en maatschappelijke functie verder verrijken door cultuur als middel in te zetten voor wederzijds respect.
Onze theaterprogrammering kenmerkt zich momenteel door inclusiviteit waarbij de mix van ontwikkelen, inspireren, prikkelen en vermaken centraal staat. Wij stellen de programmering samen door ons oor te luisteren te leggen bij de samenleving. Hierdoor vormen zowel artisticiteit en amusement als verdieping en ontmoeting onderdeel van het programma.
Belangrijk voor ons is dat ons (potentiële) publiek zich herkent en gerepresenteerd voelt in onze programmering, dat bezoekers uitgedaagd worden en zich ontwikkelen, dat ze een betekenisvolle en fijne avond beleven, die uitnodigt tot een goed gesprek.