Gouden Dans – start 25 januari

MeerVoormekaar, SCEC ‘t Mozaïek en de Lion’s Club Wijchen presenteren:

Kom dans met mij de Danzon
Wekelijks repetities vanaf vrijdag 25 januari 2019
Voorstelling op zondag 5 mei om 14.00 uur
Doet u mee?

Kom dans met mij de danzon

Heeft u een passie voor dansen? Zou u graag eens samen met andere ouderen op het podium van Theater ‘t Mozaïek willen schitteren? Dan zijn wij op zoek naar u. Gouden Dans is een initiatief speciaal voor ouderen. In 15 dansrepetities maken twee groepen senioren onder leiding van een choreograaf een korte theatrale dansvoorstelling, die geïnspireerd is op de Cubaanse Danzon; een heerlijke ritmische dans op aansprekende Zuid-Amerikaanse muziek. De voorstelling, met aansluitend een DansSalon voor publiek, wordt gepresenteerd in Theater ‘t Mozaïek op 5 mei 2019 om 14.00 uur.

Wilt u meedoen?

Op vrijdag 25 januari 2019 gaat de eerste repetitie om 10.15 uur in de danszaal van SCEC ‘t  Mozaïek van start. Aansluitend lunchen we samen in het Cultureel Lunchcafé van ‘t Mozaïek.

Vanaf 09.30 uur bent u van harte welkom en wordt u begeleid naar de danszaal.

In de daaropvolgende weken werkt u elke vrijdag, onder leiding van de enthousiaste Karin Lucassen, aan een heuse choreografie. In de eerste lessen zal Karin u eenvoudige danspassen leren en na 15 repetitieweken zwiert u soepel over de vloer. U gaat het zien!

We nodigen u van harte uit om mee te doen met Kom dans met mij de Danzon. U hoeft niet te kunnen dansen, want dat leert u tijdens de danslessen. De passen worden aangepast aan wat voor u fysiek mogelijk is. Dus ook als u minder goed ter been bent, is meedoen geen probleem.

Meld u aan!

Lijkt het u leuk om met andere leeftijdgenoten uit Wijchen aan deze dansvoorstelling te werken? Meldt u zich dan aan voor de lessen bij Saskia De Waal van ‘t Mozaïek.
Via email receptie@mozaiekwijchen.nl  of telefonisch (024) 645 04 55.

Door op onderstaande link te gaan gaat u automatisch naar het aanmeldformulier in PDF.
Deze kunt u invullen en vervolgens inleveren bij Saskia de Waal via receptie@mozaiekwijchen.nl of inleveren bij de balie van ’t Mozaïek.
Aanmeldformulier Gouden Dans Wijchen

De kosten voor de hele serie zijn € 35,– per persoon inclusief lunch.

Mocht u vervoer of hulp nodig hebben om naar het theater te komen en na afloop weer naar huis te gaan, laat dat dan weten aan Saskia of vermeld dit op het aanmeldformulier.

‘Er wordt serieus en hard gewerkt tijdens de repetities,’ zegt docent Karin met een brede glimlach. ‘We proberen de cultuur van de Cubaanse Danzon in het stuk te vatten. De huidige Danzon wordt nog heel veel gedanst op Cuba, op straat en in salons. Het houdt een groot deel van de ‘wijze’ bevolking jong.’

Wilt u meer informatie over dit project? Kijk dan voor een sfeerimpressies naar foto’s en video’s van eerdere edities in andere steden op www.goudendans.nl of lees de reacties van deelnemers die u voorgingen of bel met Saskia de Waal via: (024) 645 04 55

Reacties van deelnemers die u elders voorgingen:

Klaske: ‘Na weinig dans ervaring, heb ik genoten van deze 15 weken. Elke week weer met z’n allen oefenen, en steeds beter worden. Ben een beetje los gekomen durf weer wat meer van me zelf te laten zien. En ben tot de conclusie gekomen dat ik eigenlijk helemaal niet z’n  stoethaspel ben.’

Angela: Het heeft mij onverwachte ervaringen en inzichten opgeleverd. Ik heb me nooit eerder in een grote groep echt zo prettig gevoeld! Samen werken naar een voorstelling is heel goed geweest. Niet te veel druk was belangrijk en tussen de lessen door oefenen met andere dames thuis.

Tirtsa: ‘Het dansen heeft mij weer energie gegeven. Iets om naar uit te kijken. Mensen ontmoeten. Weer in het leven stappen, na een periode van ziek zijn en allerlei tegenslagen. En het eind was een feest.’

Janine: ‘Kom dans met mij de Danzon heeft me uit mijn isolement verlost. Klinkt dramatisch, maar zo was het eigenlijk wel.’ Mijn man zei: ‘Je zelfvertrouwen is terug, je leeft weer, heerlijk!’

Janny: “Ik vond vooral de sfeer ZO BLIJ”

Margreet: Nooit gedacht dat het zo leuk is om met elkaar naar een voorstelling te werken. Een geweldige stimulans. Iedereen was  er vol van en werd steeds enthousiaster. De uitvoering was een groot succes. Er was zelfs een staande ovatie. Hoe mooi is dat.

« Terug
×