Vraag & antwoord

Staat het antwoord op je vraag hier niet tussen? Onze kassa-medewerker Jeanneke Groenen helpt je graag verder.

De fysieke theaterkassa is niet meer geopend. Tickets kunnen alleen online geboekt worden. Dit kan tot 5 minuten voor aanvang van de voorstelling. De E-tickets kunnen zowel op de mobiele telefoon getoond worden of thuis worden uitgeprint. Mocht het echt niet lukken om je kaartje online te kopen, mail dan onze theaterkassa via kassa@mozaiekwijchen.nl om te kijken wat er wel mogelijk is.

 

Onze theaterzaal biedt plaats voor maximaal 330 gasten. Hieronder zie je de plattegrond van de tribune.

zaalplattegrond

Bij theatercafé-voorstellingen hebben we losse tafeltjes en stoeltjes. Kaarsjes aan, drankje erbij en relaxt genieten.

theatercafé plattegrond

De tickets boek je online voorafgaand aan de voorstelling, tot 5 minuten voorafgaand aan de voorstelling.

De E-tickets kunnen op de mobiele telefoon getoond worden of thuis worden uitgeprint.

Weet waar je koopt
Dagelijks kopen duizenden mensen hun kaartjes voor concerten en theatervoorstellingen via internet. Wat velen niet weten, is dat er naast de officiële online verkooppunten ook veel websites zijn die op grote schaal kaarten opkopen en doorverkopen met als enig doel het maken van winst.

Als bezoeker betaal je teveel via deze websites voor een toegangskaart. Soms anderhalf tot drie keer meer dan de artiest of organisator van een evenement vraagt. Ook blijkt dat niet alle kaarten gegarandeerd toegang geven tot het evenement.

Dit doorverkopen gebeurt zonder toestemming van de artiest of organisator, en doordat dit op grote schaal gebeurt, wordt onnodig schaarste gecreëerd. Zo blijven er weinig kaarten over die te koop zijn voor het oorspronkelijke bedrag. Doorverkoop gebeurt niet alleen bij uitverkochte evenementen. Ook voor evenementen die nog in de verkoop moeten gaan of waarvoor nog voldoende kaarten bij de officiële voorverkoopadressen beschikbaar zijn, worden kaarten tegen een veel hogere prijs aangeboden.

Lees hier welke bedrijven illegaal doorverkopen.

Tip
Koop je theaterkaarten alléén via website van het ’t Mozaïek (tenzij anders vermeld bij o.a. amateurvoorstellingen)

Alléén de bij ’t Mozaïek gekochte tickets worden aanvaard. Wij wijzen je erop dat het verboden is toegangsbewijzen voor een voorstelling met winstoogmerk aan derden door te verkopen en/of de toegangsbewijzen aan derden te verstrekken.

 

Rechtsbovenin op onze website vind je nu je eigen klantportal. Door in te loggen bij MijnTheater zie je jouw theaterbestelling, vouchertegoed en je eigen NAW-gegevens. Je kunt ten allen tijden hiermee je theaterkaarten terugvinden en downloaden, je voucher-tegoed inzien of je NAW-gegevens en voorkeuren wijzigen.

Bij de theaterkassa rekenen wij handelingskosten á €4,95 per handeling (ongeacht aantal tickets) voor:

 • retourneren of ruilen van theaterkaarten
 • stoelplaatsen wijzigen
 • betaalverzoek versturen

De handelingskosten worden ingehouden van het voucher-tegoed of er wordt een betaalverzoek gestuurd. Pas na ontvangst van het betaalverzoek zal de handeling in orde worden gemaakt.

De fysieke theaterkassa is niet meer geopend. Kan je écht niet online boeken? Mail dan onze theaterkassa via kassa@mozaiekwijchen.nl om te kijken wat er wel mogelijk is.

Voor het omzetten van een Mozaïekbon naar een digitaal theatertegoed geef je jouw bon af bij onze receptie of onze bar.  Onze collega’s hebben een formuliertje waarop je jouw gegevens invult, zodat onze kassa-medewerkster de bon in jouw account toe kan voegen aan je digitale tegoed. Als je nog geen account hebt, dan maakt ze deze voor je aan. Als je bij het bestellen van je kaartjes inlogt, dan zie je tijdens de betaling jouw digitale tegoed dat je kan gebruiken om de tickets te betalen.

Voor dit omzetten brengen we geen extra servicekosten in rekening.

Service-gerichtheid staat bij ons hoog in het vaandel! Daarom werken wij met twee muntautomaten in de foyer. Bij deze automaten kan je contactloos consumptiemunten kopen waarmee je bij onze bar kan betalen en dat heeft de volgende voordelen:

 • De wachttijd aan de bar wordt korter.
 • De wachttijd bij de muntverkoop is korter omdat we nu twee verkooppunten hebben i.p.v. één.
 • Bij alle voorstellingen én activiteiten werken we op dezelfde manier, deze munten zijn ook altijd in te leveren, lekker duidelijk en makkelijk.
 • De veiligheid voor onze medewerkers en ons publiek is groter omdat we alleen met PIN werken en er geen contant geld in omloop is.
 • De consumptieprijzen zijn eenduidig en helder. Ze staan bij de muntverkoopautomaten vermeld.
 • Met deze munten kan je ook de lekkere borrelhapjes betalen, die je na afloop kan bestellen.

Bekijk in de afbeelding hieronder de uitleg en prijzen van de consumpties.

muntautomaten uitleg

 

Je hapjes bestel je gemakkelijk aan de bar.

Je hebt de keuze uit:

 •  (verschillende gefrituurde snacks)
  • Bittergarnituur, klein (10 stuks) 2 munten / €5,40
  • Bittergarnituur, groot (20 stuks)  4 munten / €10,80
  • Bourgondische bitterballen met Wijchense mosterd (6 stuks) 4 munten / €10,80
  • Vegetarische bitterballen (6 stuks) 4 munten/ €10,80
  • Vegetarische bittergarnituur (10 stuks) 5 munten/ €13,50

Een ringleiding zorgt ervoor dat slechthorenden met een hoortoestel het geluid van een geluidsinstallatie kunnen beluisteren zonder storend omgevingsgeluid.

Ons theater beschikt over een ringleiding. Het geluidssignaal wordt hierbij aangesloten op een ringleidingversterker. Deze versterker zendt het geluidssignaal door een draad (de ring) die onzichtbaar is weggewerkt in de zaal. Door middel van een magnetisch veld ontvangt het hoortoestel het signaal uit de ringleiding. Het hoortoestel of de streamer moet hiervoor in de zogeheten T-stand gezet worden. Deze T-stand zit standaard op de meeste modellen hoortoestellen.

Niet alle beperkingen zijn zichtbaar; sommige zijn verborgen en niet direct herkenbaar, zoals leermoeilijkheden, geestelijke gezondheidsproblemen en mobiliteits-, spraak-, visuele of gehoorstoornissen. Het dagelijks leven met een verborgen beperking kan voor veel mensen veeleisend zijn, maar het kan voor anderen moeilijk zijn om de uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd te herkennen, erkennen of begrijpen.

Wees zichtbaar wanneer jij dat wilt
Het dragen van de Hidden Disabilities Sunflower wijst mensen in je omgeving (waaronder personeel, collega’s en zorgverleners) er discreet op dat je misschien extra steun, hulp of wat meer tijd nodig hebt.

Hidden Disability Sunflowers beschikbaar bij ’t Mozaïek
Heb jij een verborgen beperking? Bij de receptie van ’t Mozaïek de keycoard, pasjes en brochures van Hidden Disabilities Sunflowers gratis beschikbaar. Of bestel op de website van Hidden Disabilties Sunflower je gepersonaliseerde kaart of andere gadgets.

Draag jij een Hidden Disbalities Sunflower?
Dan zullen onze collega’s er attent op zijn en jou waar mogelijk extra steun, hulp of wat meer tijd geven. Spreek ook gerust een van onze collega’s aan, mocht je vragen of hulp nodig hebben.

Rolstoelplaatsen tribune
Natuurlijk is onze theaterzaal rolstoeltoegankelijk. Stuur vooraf een email aan kassa@mozaiekwijchen.nl. Er zal dan vooraan een rolstoelplek voor je worden gereserveerd. Onze collega’s kunnen eventueel mee naar binnen begeleiden en en helpen bij het vinden van je plek.

Traplift
Onze theaterzaal is bereikbaar per trap. Maar er is tevens een traplift aanwezig. Onze collega’s helpen je hier graag mee.
De eerste en tweede verdieping van het gebouw zijn toegankelijk via een lift links voorbij de bar.

Parkeren voor mindervaliden
Op de algemene parkeerplaats voor ’t Mozaïek zijn mindervalidenplaatsen. Tevens zijn er bij de ingang nog 2 extra mindervaliden parkeerplaatsen.

Mindervalidentoilet
Op de begane grond, links naast de theaterzaal, is een ruime mindervalidentoilet aanwezig.

Heb je een hulphond?
Officieel getrainde hulphonden mogen de theaterzaal mee naar binnen, maar we vinden het wel fijn als dit van te voren wordt aangegeven. Dat kan door te mailen naar kassa@mozaiekwijchen.nl. De rest van het gebouw is vrij toegankelijk met een hulphond.

Krukken bij staconcerten
Ben jij slecht ter been of houd je het niet vol om het gehele staconcert te blijven staan? Reserveer dan een vermelding van je gegevens een kruk die achterin de zaal geplaatst kan worden. Je kruk reserveer je door minimaal 24 uur vantevoren een mail te sturen naar kassa@mozaiekwijchen.nl. Wij geven geen krukken zonder reservering.

De meeste ticketprijzen zijn inclusief een drankje uit het basisassortiment (wijn, fris, pils).

 • Bij familievoorstellingen is er gratis ranja voor de kinderen.
 • Sta-concerten bevatten geen pauze-consumptie.
 • Pubquiz: geen inbegrepen hapjes of drankjes.
 • Moordmysterie: geen drankjes inbegrepen, wel zoete lekkernijen bij aanvang en een rondje warme hapjes tijdens het spelen.
 • Evenementen uit de regio: geen pauze-consumptie inbegrepen, tenzij anders vermeld.

Annuleren van je theaterkaartje kan je tot 3 dagen (72 uur) voorafgaand aan de betreffende voorstelling door een mailtje te sturen naar kassa@mozaiekwijchen.nl. Je ontvangt dan een voucher die je later kan gebruiken voor het boeken van een andere voorstelling.

Voor de handeling rekenen wij €4,95 handelingskosten. Deze worden ingehouden op het voucher-tegoed.

 

 

Er is een bewaakte garderobe aanwezig bij alle theatervoorstellingen.

De bar is zowel voor als na de voorstelling geopend. Hier kan je genieten van een drankje en/of borrelhapje.

 

Ben je te laat voor een voorstelling, dan mag je mogelijk niet meer de voorstelling in, aangezien dit zowel de artiest als de aanwezige bezoekers stoort. Als er een pauze is, kun je wel het tweede deel bijwonen.

Nee, dit is niet toegestaan. Een drankje zit meestal inbegrepen in je ticket en een hapje kan je tijdens het boeken van je theatertickets bestellen. Of na afloop bij de bar.

Populaire voorstellingen zijn snel uitverkocht, dat kunnen we niet voorkomen. Zorg dus dat je snel bestelt, als je heel graag naar een bepaalde show wilt. Als een voorstelling uitverkocht is, werken we met een wachtlijst. Mochten er vlak voor een voorstelling kaarten retour komen, dan nemen we contact op met de bezoekers op deze lijst. Dat gebeurt met regelmaat, dus maak hier gebruik van!

De Mozaïekbon kan je inleveren bij het Cultureel Lunchcafé, theater of horeca van ’t Mozaïek.

Wil je van de Mozaïekbon graag theaterkaartjes kopen? Geef dan je bon af bij onze receptie of onze bar.  Onze collega’s hebben een formuliertje waarop je jouw gegevens invult, zodat onze kassa-medewerkster de bon in jouw account toe kan voegen aan je digitale tegoed. Als je nog geen account hebt, dan maakt ze deze voor je aan. Als je bij het bestellen van je kaartjes inlogt, dan zie je tijdens de betaling jouw digitale tegoed dat je kan gebruiken om de tickets te betalen.

Met de PodiumCadeaukaart kan de ontvanger kaartjes kopen voor een voorstelling of concert naar keuze. Als gever kan je zelf de waarde bepalen. Ieder bedrag tussen de € 10,00 en € 150,00 is mogelijk. De waarde is door de ontvanger in één keer of in delen te besteden. In ons theater is het mogelijk om de PodiumCadeaukaart zowel aan te schaffen als te verzilveren.

Tijdens de openingstijden van de receptie is de Podiumcadeaukaart verkrijgbaar bij ’t Mozaïek. Hiervoor hebben we diverse verpakkingsopties beschikbaar waardoor dit altijd een leuk cadeau is!

Het verzilveren van je PodiumCadeaukaart kan online bij het bestellen van je kaarten. Kies bij het afrekenen van je tickets voor de betaalmethode PodiumCadeaukaart. Indien je niet genoeg tegoed op je kaart hebt staan, kan je dit aanvullen met een iDeal betaling.

Op www.podiumcadeaukaart.nl kan je ook zelf een  cadeaukaart ontwerpen. Met een eigen tekst of foto wordt je cadeau persoonlijker dan ooit. Als bedrijf is het mogelijk om een eigen logo op de kaart te zetten. PodiumCadeaukaarten voor een vast bedrag zijn ook te koop bij o.a.  Albert Heijn, Primera, Bruna en VVV.

Heb je nog een papieren Theater & Concertbon in je bezit? Maak je dan geen zorgen: deze blijft onbeperkt geldig bij alle aangesloten verzilverpunten, waaronder ons theater. Hiervoor geldt hetzelfde als de Mozaïekbon: geef je bon af bij onze receptie of onze bar.  Onze collega’s hebben een formuliertje waarop je jouw gegevens invult, zodat onze kassa-medewerkster de bon in jouw account toe kan voegen aan je digitale tegoed. Als je nog geen account hebt, dan maakt ze deze voor je aan. Als je bij het bestellen van je kaartjes inlogt, dan zie je tijdens de betaling jouw digitale tegoed dat je kan gebruiken om de tickets te betalen.

Parkeren is gratis op het Campusterrein. Mocht je navigatie Campuslaan 6 nog niet kennen, voer dan de kruising Oosterweg/St. Jorispad in of volg de witte Campusborden. Daarmee kom je ook bij het Campusterrein uit. Bushalte is op loopafstand. Vanaf het treinstation kun je de bus nemen of een (lange) wandeling maken naar ’t Mozaïek.

Theaterkassa
Voor kaartverkoop, informatie, vragen over Mozaïekbonnen, podiumkaarten en andere zaken zijn we het beste per mail bereikbaar op kassa@mozaiekwijchen.nl.

Algemene receptie
Voor informatie, routing, Mozaïekbonnen en Podiumcadeaukaarten.

 • Van 9.00 tot 16.30 uur op maandag t/m donderdag
 • Van 9.00 tot 12.30 uur op vrijdag
 • Tijdens schoolvakanties gesloten
 • Niet filmen of fotograferen (tenzij anders aangegeven)
 • Telefoon uit of op vliegtuigstand (“op stil” stoort de geluidsapparatuur)
 • Zelf meegenomen eten en drinken is niet toegestaan in theater én foyer
 • I.v.m. je veiligheid en ons overzicht op de aanwezigen dient IEDEREEN een kaartje te hebben, ongeacht de leeftijd
 • Kinderwagens en buggy’s mogen niet mee de zaal in. Ook niet bij familievoorstellingen